Rezeki Tahun Baru

Hari ini kami sekeluarga menyambut 1 Januari dengan makan-makan saje. Tengahari kari kaw ikan bawal dan ulam-ulaman dari edible gardenku..ehem














Malamnya aku dan anak-anak belajar buat sushi dengan chef Ise :)








Disudahi dengan dessert aiskrem tradisional hehe




Burrp..Alhamdulillah

Comments

chef ise ye bukan nya chief ise hahahah
choki_xxcool said…
Kenyang mkn sushi....
:D
ise-aktiviti kita ni elok untuk 'perkembangan'hehe

choki-next round you and ur sisters pulak prepare okies..
dulu masa aku budak2..balik dari sekolah ker mesti pekena aiskrim tu..kita org kat kampung dulu panggil aiskrim batang...
biasa favorite aiskrim batang perisa oren yang ada asam masin kat dalam die....perghhhhhhhh.....
amerr said…
chef ise, tergamak mu makan sushi tanpaku..lepas ni sudilah kiranya tuan hamba untuk dikidnap bagi acara memakan sushi di KL pula..

ise n hanim, apa kata minggu depan aku blanja nasi daun pisang jalan ipoh dan sireh manis apa macam..sambil sembang-sembang rancangan baru korang
jang- zaman2 ekonomi meleset ni tepaksa le buat aiskrem batang...bye-bye lah pada mat kool matkool kawanku hehe

amer- hehe..ada projek baik punya..sambil mengunyah2 sushi. nasik daun pisang? oraittt..
MeDiArTpAsSiOn said…
Aiskrim tu kalau buat dari lebihan bubur kacang hijau lagi cool. Lebih cool dari MatCool. Buat program mancinglah woiiii, lagi tonang.
Pyanhabib said…
bendi macam kenal je...
(sushi? hemm!)
medi - bila nak bagi ikan yg awak pancing nye..trylah tangkap salmon & mackerel kat laut tu..boleh kita wat kenduri sushi hehe. hmm aiskrim bubur kacang ye.esok kena buat ni..slurp!

abg pyan- kitorang dah tak lalu nengok bendi sebenornya :P
er,

apa 'barang' yang di book tu?

perlu penjelasan lebih lagi, amnesia baru2 ini. :P
owh, ok.

baru ternampak..hehe.

ok, akan disimpan.


*maklumla, ekonomi meltdown, harta pun kena meltdown. Meltdown into apa xtau laa..haha.

Popular posts from this blog

Koleksi Saya #4

Bila Tempua Bersarang Rendah

NARATIF SENI RUPA MALAYSIA