Tuesday, November 18, 2008

MATI

Sejam lagi insyaallah aku sudah berada di awan biru..20hb harus bagi ceramah pula di Institute of Foreign Culture (IFA) di Stuttgart, Jerman. Ada kesempatan nanti kan ku cerita panjang lah..

Semalam jantungku bagai disentap dalam tempoh dua minit. Seorang hamba telah memberi khabar tentang kematian satu orang kuat senirupa. Aku telefon Kak Normah yang bercerita sampai aku tak jadi sedih malah terbahak-bahak pula gelihati.. Kata dia, bila dapat berhubung dengan si 'mati' dan beritahu tentang berita yang sudah kecoh itu, si 'mati' menjawab "ko biar betul.." dengan gaya ala-ala manja gitu..hahaha

Apa2 pun sori lah encik mediartpassion yang telah disentak dengan soalan sakratul maut tengahari semalam hehe..

5 comments:

nerveology said...

guten tag fraulin kak hanem, aus deutsland gut ? ich liebe brochen...und mineral wasser. haha auswiedersehen ...schon kak hanem

apa aku melalut ni..take care di jerman.

MeDiArTpAsSiOn said...

tulah pasal, yang aku pelik tu orang yang dikatakan meninggal tu bebrapa minit sebelum tu lalu depan opis ni. Waduh kok begitu, kaget banget gue. Bon Voyage.

amerr said...

gustav h. iskandar dari common room bandung kirim salam. dia ada ngan aku kat tokyo..jumaat ni aku mungkin jumpa multalib kat sini.
selamat ceramah cikgu!

tolong survey apa-apa grant kat sana, kita hantar encik bard pi deatsland dia..

kamal said...

hanim, mana photo2 dan cerita disana ni? cepatla kasi upload. :)

guru besar haneem kaydeen said...

nerve, danke. wo bu ming pai..:)

medi, soriiii

amerr, kim salam pada gustav gak.. mutalib pun adee..canggih artist malaysia - ise di shanghai, hamir bayu di uk, hasnul di jepun..internasional lah

kamal, lenkali jgn tutup talipon!haha