Friday, September 26, 2008

Pesta Jiwa




"Pesta Jiwa in Yellow", campuran, 2008 - pameran The German Connections, Pelita Hati Gallery, KL

adalah karya aku yang terkini..tajuk siri ini di ciplak dari tajuk album Meor (jangan marah aaa). Ada dua buah karya. Satu berwarna kuning. Satu lagi berwarna merah. Keduanya menyulam ambience dua demonstrasi besar yang berlaku pada tahun ini. Aku sekadar pelukis yang merakam zamannya. Zaman reformasi.

4 comments:

kamal sabran said...

wah ada painting baru la... lepas ni boleh juga taruk tajuk MEOR yang folk kakakakaka.

haneem kaydeen said...

dah lah german connection..mid november hitler sponsor lagi pi jerman hehe...

R@duan said...

kamal sabran.
2 painting ko ada kat aku (...yg. pamer kat galei shah alam dulu-dulu).
ko kat mana sekarang ni?
mcmana nak hntar painting tu...?

meorpestajiwa said...

apa pun ok..indirectly promote album sekali..hehe