Kembara Burma



NHK Blood Vessel, 2009

Sejam lagi berangkatlah aku buat pertama kalinya ke Yangon, Myanmar untuk menghadiri program ASEAN Contemporary Art Exchange anjuran Zero Art Space. Aku bawa Melissa Lin, pelukis muda yang baru hendak mengepak sayapnya untuk beri dia exposure. Kebetulan setelah itu, dia juga ditawar untuk menjalani residensi di House of Matahati. Jadi tepatlah pilihan aku.

Kami membawa karya sendiri untuk mengelak tersadai di imigresen. Cabaran pertama untuk dapatkan visa telah kami lepas. Harap2 di sana nanti dipermudahkanlah perjalanan.

Comments

kamal sabran said…
good luck!
semoga berjaya :)
amerr said…
kat yanggon cuba cari U-Lun Gwe artis otai myanmar dia tu sebijik iras khalil ibrahim..kat pasar nanti cuba la belalang goreng..rangup.
lepas ni penuh la jari cikgu dengan batu akek dan delima ya..
kalo habag awai, boleh aku kenalkan sedara kat sana(moken of mergui)..
jangan terkejut kalo hang jumpa ramai orang melayu kat pasar dia..
selamat mencoba belelang goreng heheheeeeh
Anak Bumi said…
selamat berjalan! :)
kepada guru besor,

may the force be with you...
thanks semua.. wow penat dah duduk kat yangon ni. hari ini baru ada masa update blog insyaallah..terlalu banyak benda nak citer

Popular posts from this blog

Redza Piyadasa

Koleksi Saya #4

Malique OK